ReikiYoga

Temaklass Fredag 3 Februari 17:00-18:30

Lärare: Nichola

Pris: 250kr (ej klippkort/halvårskort på denna temaklass)

BOKA din plats via vårt bokningssystem som vanligt! https://www.timecenter.se/kalkbrottetsyogastudio/

Reiki Yoga är en kombination av meditation, Yin Yoga och Reiki. I Reiki Yoga går vi igenom och balanserar kroppens energicenter, eller chakran genom guidad meditation, mjuka Yin asanas och en längre Savasana med Reiki handpåläggning.

Klassen börjar med en guidad meditation så du som deltagare får möjlighet att landa i din kropp och lyssna in kroppens behov. Genom den meditativa aspekten som genomsyrar hela klassen får du också möjlighet att observera sinnet och tankarna utan att döma dem. Vi tränar oss i att låta olika tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser komma och gå, samtidigt som vi stannar kvar i vår inre stillhet, med hjälp av djupa andetag. Efterhand rör vi oss igenom olika Yin asanas med intentionen att balansera kroppens chakran. Varje asana motsvarar en eller flera chakran. När vi håller ställningarna i ungefär 3-5 minuter kommer vi åt bindväven, som mer dynamisk yoga eller träning inte kommer åt. Yin handlar också om att finna inre stillhet och samtidigt möta alla aspekter av dig själv när de dyker upp med självkärlek, eller loving kindness. Klassen avslutas med en längre Savasana med Reiki handpåläggning.
Reiki  är en Japansk energimedicin eller healingteknik som främjar djup avslappning, lindrar stress och lägger grund för kroppens förmåga till självläkning. En initierad Reiki healer förmedlar Reikienergin genom handpåläggning på kroppens olika energicenter. Reiki lindrar såväl fysiska som emotionella åkommor. Det Förenade Reikiförbundet i Sverige menar att: “Många fysiska åkommor har psykisk eller emotionell orsak; värk och spänningar orsakas ofta av stress, sorg, oro och undanträngda känslor. Reiki arbetar samtidigt på det fysiska och det emotionella planet, och löser upp spänningarna och frigör det som en gång orsakat dem. Känslorna kan då komma upp till ytan så att man kan bearbeta dem”. Du kan läsa mer om Reiki på: https://reikiforbundet.se/reiki-en-introduktion/

Om Nichola


Utbildad yogalärare, certifierad Reiki healer och går för närvarande en kurs i spirituellt ledarskap och coaching. För Nichola är Yoga och Reiki verktyg som är både helande för kropp och sinne, och samtidigt är de verktyg som hjälper oss att komma närmare djupet av oss själva- vår sanna natur. Det finns en djup intelligens inom oss alla, och vi kan lära oss att stilla sinnet och låta denna naturliga inneboende intelligens läka och guida oss.