Klassbeskrivningar

Core Yoga 60 min

En energisk klass som innefattar styrka, rörlighet och avslappning. Hela kroppen blir genomarbetad, med extra fokus på flöden och övningar som är anpassade för att utveckla styrka i mage, rygg, kring höft och rumpa. Tillsammans med dynamiska och statiska övningar för flexibilitet ger det en varierande klass där vi även tar tid för meditation i början av klassen och avslappning på slutet. Passar alla nivåer, även nybörjare.

Hatha Yoga 60 min

Välkommen till en holistisk yogaklass där vi övar styrka, rörlighet, balans och stretch i ett skönt flöde. Klassen avslutas med en kortare meditation efter avslappning. 

Yogapositionerna hämtas från den klassiska hathayogan, och klassen innehåller både sittande, stående, samt liggande positioner på mage och rygg. Genom klassen får du röra dig på det sätt som känns rätt för din egen kropp, och du är alltid välkommen att modifiera positionerna så att de passar dig. 

 

Pilates/Yoga Mix 60 min

Fysiskt utmanande klass med styrka, rörlighet och balans i centrum. Passar alla nivåer då övningarna anpassas efter var och en. Vi går igenom enkla men kraftfulla övningar med grund i Pilates och Yoga, samt avslutar med en avslappning.

 

Gentle Yoga 60 min

Gentle Yoga är en lugn och skön yogaklass där du genom milda övningar får stärka kroppen och öka din rörlighet. Klassen innehåller mjuka rörelser där vi rör oss i ett lugnt tempo.

Vi avslutar alltid med en skön avslappning, följt av en andningsövning eller meditation. Både nybörjare och erfarna yogis är varmt välkomna. Klassen passar speciellt dig som upplever stress, utmattning, huvudvärk eller annan smärta.

 

Restorative Yoga 60 min

En meditativ och terapeutisk yogaklass, med fokus på avslappning och återhämtning. Vi inleder klassen med mjuka rörelser för att öppna upp för energiflödet i kroppen, sedan landar vi i väl utvalda restorative positioner där du får vila och fylla på med ny kraft.

restorative yoga stannar vi några minuter i varje position. Vi använder oss av tillbehör som tex block, filtar och bälten för att göra positionerna så sköna som möjligt.

Ta gärna på dig en lite varmare tröja och strumpor då kroppstemperaturen kan sänkas när vi vilar länge i varje position. Klassen passar alla – även dig som aldrig har yogat förr, eller dig som upplever smärta, utmattning eller stress.

 

Soul Sunday Yoga – Rest and Recharge 75 min

Välkommen till en magisk stund där fokus ligger på själen och upplevelsen just nu. Under denna yogaklass får du möjlighet att känna in stunden precis som den är. Du blir guidad genom yogapositioner som speglar energin vi är i just nu – och klassen kan därför ibland innehålla lite mer stärkande positioner, såväl som mjuka och vilsamma positioner. Genom klassen så väver vi till exempel in mantran, chakravisdom, eteriska oljor, yogisk filosofi, känslohantering och andra kraftfulla verktyg för att få kontakt med vårt sanna jag, här och nu. Både nybörjare och erfarna yogis är varmt välkomna.

 

Basic Yoga 

Nybörjarkurs 60/75 min
En kurs för dig som aldrig yogat förut, eller för dig som har viss erfarenhet men vill ”go back to basic”. Under terminen introduceras du till yoga, och vi utforskar de vanligaste yogapositionerna utifrån den klassiska hathayogan. Klassen innehåller både sittande, stående och liggande positioner. Vi bjuder in såväl styrka som stretch, rörlighet och balans. Du får även uppleva andningsövningar, meditation och avslappning under denna kurs.

Fortsättningskurs 75 min
En kurs för dig som har gått vår Basic Yoga nybörjarkurs, eller har någon erfarenhet av yoga sen tidigare. Under kursen kommer vi att på ett djupare plan utforska de yogapositioner som vi har fått prova på under första terminen. Du får dessutom uppleva till exempel hathayogans klassiska solhälsning. Du får njuta av mer avslappning, meditation och andningsövningar. Observera att detta inte är en kurs med avancerade positioner som tex huvudstående – istället får du uppleva yogan som en helhet på mattan, där fokus ligger på att fördjupa din kontakt med dig själv genom “Basic” positioner och yogiska verktyg.