Klassbeskrivningar

Core Yoga 60 min

En energisk klass som innefattar styrka, rörlighet och avslappning. Hela kroppen blir genomarbetad, med extra fokus på flöden och övningar som är anpassade för att utveckla styrka i mage, rygg, kring höft och rumpa. Tillsammans med dynamiska och statiska övningar för flexibilitet ger det en varierande klass där vi även tar tid för meditation i början av klassen och avslappning på slutet. Passar alla nivåer, även nybörjare.


Hatha Yoga 60 min

Välkommen till en holistisk yogaklass där vi övar styrka, rörlighet, balans och stretch i ett skönt flöde. Klassen avslutas med en kortare meditation efter avslappning. 

Yogapositionerna hämtas från den klassiska hathayogan, och klassen innehåller både sittande, stående, samt liggande positioner på mage och rygg. Genom klassen får du röra dig på det sätt som känns rätt för din egen kropp, och du är alltid välkommen att modifiera positionerna så att de passar dig. 


Yin-Yoga 60 min

En vilande, terapeutisk, yogaform där vi övar på att lugna nervsystemet och låta kroppen, eller närmare bestämt bindvävnaden, mjukas upp. Övningarna utförs sittande eller liggande och hålls i flera minuter. Under ett Yinpass återhämtar sig kropp och sinne och du lämnar det påfylld med ny energi. Passar alla.


 

Poweryoga 60 min

En fysiskt utmanande och träningsinriktad klass. Vi rör oss i dynamiska flöden tillsammans med vår in- och utandning likt Vinyasa-yogan, samtidigt som vi stannar och håller statiskt i olika ”peak”-positioner.

Klassen innehåller flera flödes-sekvenser i takt med andningen vilket skapar ett meditativt element till passet. Övningarna är starka och fysiskt utmanande men relativt enkla i sin form, vilket gör att klassen passar såväl nybörjare som mer vana yogis. Var och en utgår ifrån sina förutsättningar och lägger varje pass på sin egen nivå.


 

Gentle Yoga 60 min

Gentle Yoga är en lugn och skön yogaklass där du genom milda övningar får stärka kroppen och öka din rörlighet. Klassen innehåller mjuka rörelser där vi rör oss i ett lugnt tempo.

Vi avslutar alltid med en skön avslappning, följt av en andningsövning eller meditation. Både nybörjare och erfarna yogis är varmt välkomna. Klassen passar speciellt dig som upplever stress, utmattning, huvudvärk eller annan smärta.


 

Somatics Yoga 60 min

En lugn, mjuk och inkännande klass där muskulär balans och funktionell rörlighet står i fokus. Långvarig stress, kronisk smärta, skador och överträning är några av orsakerna som många gånger leder till förändringar i vårt rörelsemönster. Ineffektiva rörelsemönster uppstår också i vår vardag i respons på vår omgivning, vår livsresa. Somatics Yoga öppnar upp för att förbättra det sensoriskt motoriska medvetandet, att hjälpa muskulaturen att slappna av och integrera sensorisk feedback. Klassen är även terapeutisk för ditt mentala välbefinnande. Den passar alla, även dig som inte utövat yoga förut.


 

Basic Yoga 

Nybörjarkurs 60 min
En kurs för dig som aldrig yogat förut, eller för dig som har viss erfarenhet men vill ”go back to basic”. Under terminen introduceras du till yoga, och vi utforskar de vanligaste yogapositionerna utifrån den klassiska hathayogan. Klassen innehåller både sittande, stående och liggande positioner. Vi bjuder in såväl styrka som stretch, rörlighet och balans. Du får även uppleva andningsövningar, meditation och avslappning under denna kurs.


Fortsättningskurs 60 min
En kurs för dig som har gått vår Basic Yoga nybörjarkurs, eller har någon erfarenhet av yoga sen tidigare. Under kursen kommer vi att på ett djupare plan utforska de yogapositioner som vi har fått prova på under första terminen. Du får dessutom uppleva till exempel hathayogans klassiska solhälsning. Du får njuta av mer avslappning, meditation och andningsövningar. Observera att detta inte är en kurs med avancerade positioner som tex huvudstående – istället får du uppleva yogan som en helhet på mattan, där fokus ligger på att fördjupa din kontakt med dig själv genom “Basic” positioner och yogiska verktyg.