Lärare

 

Johanna

Yin-Yoga

eZy Watermark_23-08-2019_03-12-47PM

Johanna har över 10 års erfarenhet av att undervisa Yoga, Pilates och Meditation. Efter yrkesutbildning och frilanskarriär som dansare inom scen och tv övergick hon till yogaundervisning och att driva studio. I Stockholm grundade och drev hon Yoga Tessinparken, Yoga Stureby och Tallkrogens Yoga under många år, men är nu glad över att vara tillbaka på Limhamn där hon växte upp. Hon är utbildad i Stockholm och London inom Hatha Yoga, Yin-Yoga och Pilates. Hennes yogaklasser har fokus på att hitta kontakten med kroppen, att skilja mellan tanke och känsla, samt att låta kropp och sinne finna ro i djupavslappning.

Johanna är även ägare till Kalkbrottets Yogastudio och håller i administrationen.

 


Louise

Core Yoga, Basic Yoga

 

eZy Watermark_09-12-2019_10-24-02AM

 

Louise är utbildad och certifierad av Yoga Alliance genom australiensiska Samasti Yoga. Hon har även gått en utbildning med yoga- och fysioterapeuten Magnus Ringberg som har ett väl etablerat koncept av träning och yoga.

Louise fastnade för yoga i Asien och Sydafrika där hon arbetade under flera år. I kombination med ett stressigt jobb och såväl små som stora fysiska aktiviteter ser hon yogans filosofi som stommen och lugnet i livet.
Utgångspunkten i hennes klasser är ofta kroppens muskulära funktioner och med erfarenhet av elitidrott ger hon en yoga som både stärker och fungerar som ett långsiktigt komplement för andra aktiviteter.
Med åren har Louises utvecklat en undervisningsstil med fokus på att alla kan utöva yoga på sitt eget sätt. Hon ser också att det finns flera olika vägar in till yogan och det fantastiska att ingen tidspress existerar – man har hela livet på sig.
Till vardags studerar hon och vistas mycket utomhus med cykling, promenader och inte sällan ett dopp i havet.

Anna

Basic Yoga, Yoga Flow

eZy Watermark_28-12-2019_03-05-19PM

 

Anna är diplomerad 200h Yogalärare i Virya Yoga av Nordiska Yogainstitutet. Virya Yoga är en dynamisk yogaform med fokus på biomekanik och att systematiskt stärka och mjuka upp kroppen.

Hon är även utbildad lärare i Yoga Nidra,  som är en typ av djupavslappning eller (oftast) liggande meditation.

Annas personliga yogapraktik har växt sig starkare och starkare över det senaste decenniet och är sedan flera år tillbaks en viktig och självklar del av hennes liv. Fascinationen för alla yogans positiva ”biverkningar” samt den kännedom och respekt för den egna kroppen som växer fram med praktiken är några av aspekterna som gör att Anna vill inspirera andra att upptäcka Yogan. Hennes syn på yoga är att det ska vara tillåtande, nyfiket utforskande och lättsamt. Yoga ska vara kul och tillgängligt för alla.


Cecilia 

Yoga Flow, Hatha, Yin

eZy Watermark_28-12-2019_03-04-36PM

Cecilia gillar allt som har med kroppens rörelse och uppbyggnad att göra och blandar gärna in både anatomi och filosofi i sina yogaklasser. Hon är utbildad i Hatha Flow och Vinyasa för bland annat Esther Ekhart, i Yinyoga för José de Groot enligt Paul Grilley och i Somatisk Yinyoga för Jade Wood. Hon arbetar med funktionell yoga, som anpassas efter den individuella kroppen, snarare än att anpassa den individuella kroppen efter yogan.
Cecilia är väldigt intresserad av historia och filosofi och är en självutnämnd anatominörd som går runt med ett miniatyrskelett i mobilen och älskar att läsa, laga mat, baka och sträcktitta på TV-serier.