Lärare

 

Johanna

Yin-Yoga

eZy Watermark_23-08-2019_03-12-47PM

Johanna har över 10 års erfarenhet av att undervisa Yoga, Pilates och Meditation. Efter yrkesutbildning och frilanskarriär som dansare inom scen och tv övergick hon till yogaundervisning och att driva studio. I Stockholm grundade och drev hon Yoga Tessinparken, Yoga Stureby och Tallkrogens Yoga under många år, men är nu glad över att vara tillbaka på Limhamn där hon växte upp. Hon är utbildad i Stockholm och London inom Hatha Yoga, Yin-Yoga och Pilates. Hennes yogaklasser har fokus på att hitta kontakten med kroppen, att skilja mellan tanke och känsla, samt att låta kropp och sinne finna ro i djupavslappning.

Johanna är även ägare till Kalkbrottets Yogastudio och håller i administrationen.

 


Pia

Hatha Yoga, Somatics Yoga

eZy Watermark_08-07-2019_06-39-35PM

Pia har en lång och gedigen erfarenhet av yogaundervisning, och är bland annat utbildad i Indien och på Hawaii. Hon har praktisk och teoretisk bakgrund inom bland annat Hatha, Yin Yoga, Meditation, Martial Arts, Vinyasa och Somatics. Hennes yogaklasser integrerar även kunskaper inom psykologi, myofascia och mindfulness, vilket bjuder deltagarna på en unik upplevelse.

Pia undervisar inkännande yoga, där muskulär balans och funktionell rörlighet står i centrum. Fokus ligger även på att undersöka hur långvarig stress, kronisk smärta, skador och överträning kan förändra våra rörelsemönster, och hur vi kan lära oss att slappna av och använda yogan terapeutiskt under vår livsresa.


Louise

Core Yoga, Basic Yoga

 

eZy Watermark_05-05-2019_08-26-12PM.JPG

 

Louise är utbildad och certifierad av Yoga Alliance genom australiensiska Samasti Yoga. Hon har även gått en utbildning med yoga- och fysioterapeuten Magnus Ringberg som har ett väl etablerat koncept av träning och yoga.

Louise fastnade för yoga i Asien och Sydafrika där hon arbetade under flera år. I kombination med ett stressigt jobb och såväl små som stora fysiska aktiviteter ser hon yogans filosofi som stommen och lugnet i livet.
Utgångspunkten i hennes klasser är ofta kroppens muskulära funktioner och med erfarenhet av elitidrott ger hon en yoga som både stärker och fungerar som ett långsiktigt komplement för andra aktiviteter.
Med åren har Louises utvecklat en undervisningsstil med fokus på att alla kan utöva yoga på sitt eget sätt. Hon ser också att det finns flera olika vägar in till yogan och det fantastiska att ingen tidspress existerar – man har hela livet på sig.
Till vardags studerar hon och vistas mycket utomhus med cykling, promenader och inte sällan ett dopp i havet.

 

Cecilia 

Poweryoga

eZy Watermark_15-07-2019_11-54-14AM

Cecilia är utbildad och certifierad av Yoga Alliance i Hatha och Vinyasa yoga genom australienska Samasti Yoga.

Med bakgrund i hård fysisk träning då hon under flera års tid spelade badminton på elitnivå, tog löpningen sedan överhanden varpå yogan så småningom kom in i bilden. Till en början som ett fint komplement till övrig träning har yogan sen succesivt växt sig allt starkare. Cecilia ser yogan som ett andrum och en oas i vardagen. Den skapar tid och rum för reflektion och introspektion. På ett utforskande och inkännande sätt lär du känna din kropp, dess funktioner och dess möjligheter. 

 


 

Catarina

Basic Yoga, Gentle Yoga
eZy Watermark_17-07-2019_01-42-06PM

Catarina ser yogan som en del av sin vardag och praktiserar de holistiska värdena i den urgamla läran. Redan tidigt i livet fascinerades hon av yogans helande kraft och påverkan på kropp och sinne, och hon har själv praktiserat yoga i drygt 20 år. Hon är utbildad inom Vinyasa och Ashtanga-yoga, och har även en utbildning genom Friskis och Svettis. Catarina arbetar också som Personlig Tränare.

Catarinas klasser genomsyras av en tillåtande anda, där hänsyn tas till var och ens individuella förutsättningar och behov. Hon hjälper deltagarna att på djupet känna rörelserna, andningen och yogans helande kraft på kropp och sinne. Vitalitet, värme och styrka är genomgående teman som vävs in bidrar till en läkande upplevelse. En viktig aspekt är yogans kraft som återhämtning och lagring av deltagarens inre energi.