Lärare

Linnea Ganga Jyoti

pastedImage.png

Linnea tog sina första yogaklasser som tonåring, och förstod tidigt att yogan var ett kraftfullt verktyg för att må bättre. Yogan gav henne möjlighet att dels stärka och öppna upp kroppen, men även att hantera stress, möta känslor och att läka på djupet.

Redan som 19-åring  undervisade hon yoga på Friskis och Svettis och praktiserade dagligen Bikram yoga. När hon bodde i Kalifornien 2012 upptäckte hon den spirituella och filosofiska delen av yogan, och åkte så småningom till Indien för att djupdyka i den gamla visdomen. Väl där bodde hon på ashram och studerade intensivt såväl asana, pranayama, meditation, yogisk filosofi, mantra, ayurveda, gravidyoga och även thaimassage, under fem månaders tid. Linnea certifierades 2014 enligt Yoga Alliance, inom den holistiska yogaformen Akhanda Yoga. Sedan dess har hon rest världen över för att fortsätta utforska yogan. Hon har undervisat yoga i Malmö, Indien och Thailand.

Till Linneas yogaklasser får du komma precis som du är, och hon guidar dig intuitivt genom din alldeles egna upplevelse på mattan. Hon håller space för dig att praktisera yoga från hjärtat och att landa i din egen kropp och själ här och nu.


Johanna

 

C609BFC8-3A7D-11E9-B3DE-12F46C0D7C3E

Johanna har över 10 års erfarenhet av att undervisa Yoga, Pilates och Meditation. Efter yrkesutbildning och frilanskarriär som dansare inom scen och tv övergick hon till Yogaundervisning och att driva studio. I Stockholm grundade och drev hon Yoga Tessinparken, Yoga Stureby och Tallkrogens Yoga. Efter många år i huvudstaden är hon glad över att vara tillbaka på Limhamn där hon växte upp. Hon är utbildad i Stockholm och London inom Hatha Yoga, Yin-Yoga och Pilates, och undervisar för närvarande Pilates/Yoga Mix. Johanna äger Kalkbrottets Yogastudio och håller i administrationen.

Johannas klasser är dynamiska och fysiskt utmanande, där betoning också läggs på att få kontakt med kroppen och och att bli gediget genomarbetad. Klasserna avslutas med djupavslappning.


Frida

img-0724 (1)

Frida kom i kontakt med yoga redan som sjuttonåring och fastnade snabbt.
Efter att ha utövat yoga en längre tid för dess fysiska fördelar upptäckte hon så småningom livsstilen och filosofin bakom yogan, och hur hon som en rastlös själ plötsligt hittade lugnet inom sig.
Hon har utbildat sig till yogalärare på Raja Yoga Lund och gått en fördjupande yogalärarutbildning på Himalayan Yoga association i Rishikesh, Indien.
Hennes yoga kännetecknas av det spirituella som möter det lekfulla, respekt för yogans traditioner blandat med dynamiska flöden och en vilja av att ha roligt när hon möter dig på mattan.
Hennes mantra är ”alla kan yoga” och hon brinner för att tillgängliggöra yogan till människor hon möter. På Kalkbrottets Yogastudio undervisar Frida Basic Yoga- Nybörjarkurs, Yoga/Pilates Mix samt Hatha Yoga.

Louise

469d2af0-c0a2-4115-bd4f-e516d97c99a8

 

Louise är utbildad och certifierad av Yoga Alliance genom australiensiska Samasti Yoga. Hon har även gått en utbildning med yoga- och fysioterapeuten Magnus Ringberg som har ett väl etablerat koncept av träning och yoga.

Louise fastnade för yoga i Asien och Sydafrika där hon arbetade under flera år. I kombination med ett stressigt jobb och såväl små som stora fysiska aktiviteter ser hon yogans filosofi som stommen och lugnet i livet.
Utgångspunkten i hennes klasser är ofta kroppens muskulära funktioner och med erfarenhet av elitidrott ger hon en yoga som både stärker och fungerar som ett långsiktigt komplement för andra aktiviteter.
Med åren har Louises utvecklat en undervisningsstil med fokus på att alla kan utöva yoga på sitt eget sätt. Hon ser också att det finns flera olika vägar in till yogan och det fantastiska att ingen tidspress existerar – man har hela livet på sig.
Till vardags studerar hon och vistas mycket utomhus med cykling, promenader och inte sällan ett dopp i havet.