Lärare

Johanna

Core Yoga, Flow

FullSizeRender

Johanna har över 10 års erfarenhet av att undervisa Yoga, Pilates och Meditation. Efter en karriär som dansare inom scen och tv övergick hon till yogaundervisning och att driva studio. I Stockholm grundade och drev hon Yoga Tessinparken, Yoga Stureby och Tallkrogens Yoga under många år, men är nu glad över att vara tillbaka på Limhamn där hon växte upp. Hon är utbildad i Stockholm och London inom Hatha Yoga, Yin-Yoga och Pilates. Hennes yogaklasser har fokus på att hitta kontakten med kroppen, att skilja mellan tanke och känsla, samt att låta kropp och sinne finna ro i djupavslappning.

Johanna är även ägare till Kalkbrottets Yogastudio och håller i administrationen.


Louise

Core Yoga

IMG_1556

Louise är utbildad och certifierad av Yoga Alliance genom australiensiska Samasti Yoga. Hon har även gått en utbildning med yoga- och fysioterapeuten Magnus Ringberg som har ett väl etablerat koncept av träning och yoga.

Louise fastnade för yoga i Asien och Sydafrika där hon arbetade under flera år. I kombination med ett stressigt jobb och såväl små som stora fysiska aktiviteter ser hon yogans filosofi som stommen och lugnet i livet.
Utgångspunkten i hennes klasser är ofta kroppens muskulära funktioner och med erfarenhet av elitidrott ger hon en yoga som både stärker och fungerar som ett långsiktigt komplement för andra aktiviteter.
Med åren har Louises utvecklat en undervisningsstil med fokus på att alla kan utöva yoga på sitt eget sätt. Hon ser också att det finns flera olika vägar in till yogan och det fantastiska att ingen tidspress existerar – man har hela livet på sig.
Till vardags studerar hon och vistas mycket utomhus med cykling, promenader och inte sällan ett dopp i havet.

Anna

Basic Yoga, Yoga Flow

IMG_6859

Anna är diplomerad 200h Yogalärare i Virya Yoga av Nordiska Yogainstitutet. Virya Yoga är en dynamisk yogaform med fokus på biomekanik och att systematiskt stärka och mjuka upp kroppen.

Hon är även utbildad lärare i Yoga Nidra,  som är en typ av djupavslappning eller (oftast) liggande meditation.

Annas personliga yogapraktik har växt sig starkare och starkare över det senaste decenniet och är sedan flera år tillbaks en viktig och självklar del av hennes liv. Fascinationen för alla yogans positiva ”biverkningar” samt den kännedom och respekt för den egna kroppen som växer fram med praktiken är några av aspekterna som gör att Anna vill inspirera andra att upptäcka Yogan. Hennes syn på yoga är att det ska vara tillåtande, nyfiket utforskande och lättsamt. Yoga ska vara kul och tillgängligt för alla.


Sara

Yin Yoga, Core Yoga

Screenshot_20211222-204719

Sara är utbildad i Vinyasa yoga, yin yoga och barnyoga. Hon har yogat i många år och älskar yogans magiska effekter för att skapa en hållbar fysisk och mental hälsa.
I Saras yogaklasser läggs mycket fokus på andetaget som ett redskap för hitta lugn och närvaro. Med yogan vill Sara hjälpa oss hitta en inre styrka och glädje.


Karina

Core Yoga, Yin Yoga

IMG_5230

Karina började praktisera yoga vid 12 års ålder, och redan då blev det en livsstil för henne. Vid 16 års ålder började hon undervisa, både vuxna och barn, vid flera olika studios i Lettland. Hon är utbildad yogalärare via Sivananda Vedanta Seminarhaus i 200-timmars utbildning godkänd av Yoga Alliance.

Karina kan utöver allmänna yogaklasser även undervisa bland annat Vinyasa Flow Yoga, Acro-yoga, meditation och Auyerveda. Hennes fokus under klasserna ligger på att hitta en connection mellan kropp och själ, och att hjälpa deltagarna till grundande övningar, andning och avslappning.

Hon undervisar på engelska, men förstår en hel del svenska och kan hjälpligt översätta vid behov.Nichola

Yoga Flow,  Yin Yoga

IMG_4189 (1)

Nichola upptäckte Yoga när hon var mitt uppe i universitetsstudier till språklärare. Efter att ha varit verksam lärare inom skolans värld under sju års tid, bestämde hon sig för att fokusera mer på Yoga och göra det till sin huvudsakliga sysselsättning. Hon blev certifierad 2018 genom Lina Lindahls 200 timmars Yoga Teacher Training, som är en RYS (registered yoga school) och godkänd av Yoga Alliance.

Nichola började undervisa privatklasser 2018, med fokus på graviditetsyoga, och 2019 började hon hålla regelbundna gruppklasser. Idag är hon även certifierad Reiki healer och Yin Yoga-lärare.

Nicholas syn är att Yoga har någonting att erbjuda alla, oberoende av ens förflutna, ens religion eller livsfilosofi, kroppsform eller flexibilitet. Yoga erbjuder oändliga möjligheter för upptäckandet av oss själva och våra inre världar, våra tankar, vad som formar oss, alla olika inlärda mönster och beteenden, för att tillslut upptäcka att vi är så mycket mer än våra inprogrammerade mönster eller våra tankar. Yoga kan hjälpa oss att finna sanning inom oss själva, genom observation och träning av både kropp och sinne.


Ulrika

Medicinsk Yoga, Hormonbalansyoga

IMG_2727 (1)